Sesam Bredband

SESAM - Sandvikenhus eget bredbandsnät

Alla Sandvikenhus lägenheter är anslutna till vårt öppna bredbandsnät. Det handlar bland annat om internetabonnemang och telefoni.

Sandvikenhus har valt ett så kallat "öppet nät". Det innebär att man upplåter nätet åt ett antal företag som får möjlighet att marknadsföra och leverera sina tjänster till Sandvikenhus hyresgäster. Den enskilde hyresgästen tar själv kontakt med den eller de leverantörer man vill använda och sluter sedan avtal med dessa.
Vilken hastighet och kapacitet man får i nätet, beror helt och hållet på vilka tjänster man köper av leverantören. Bredbandsnätet är byggt för 100 Mbits hastighet i båda riktningarna, men du kan välja att till exempel köpa hastigheten 1 Mbit eller annan hastighet av din leverantör.

Bredbandsbeställning

För att beställa bredband loggar du in på Mina Sidor. Du kommer åt Mina Sidor via bredbandsuttaget i din lägenhet även om du inte har en aktiv internettjänst.

Vid eventuella problem med beställning eller övriga frågor tar du direkt kontakt med din tilltänkta tjänsteleverantör. Kontaktinformation finns under rubriken Support och Felanmälan.

Redan beställt

Kommer du till den här sidan trots att du beställt SESAM Bredband kan det vara så att din anslutning inte hunnit kopplas in än (det kan du se om du loggar in på Mina Sidor och går till Bredbandsportalen), men det kan även bero på att du måste rensa historiken (cachen) i din webbläsare.

Testa att skriv in en webbadress som du inte varit till tidigare manuellt i din webbläsare och se om det fungerar -  fungerar den så bör det hjälpa att rensa historiken i din webbläsare.

Fungerar det ändå inte tar du kontakt med din tjänsteleverantör, kontaktinformation finns under rubriken Support och felanmälan.

Länktips

Bredbandskollen
- Testa din bredbandshastighet

Google
- Sök innehåll på internet