Trygghet i fokus på Nya Bruket i sommar

 

 

 

 

 


 
Sandvikenhus har för första gången anställt trivselvärdar. De tre värdarna arbetar från 7 juni - 18 augusti på Nya Bruket med trygghet och trivsel som primära fokusområden.
 
-Vi fick signaler från föreningar och hyresgäster på Nya Bruket att förra sommaren upplevdes som otrygg p g a att många ungdomar höll till i området. Även om inte ungdomarna bor på Nya Bruket, eller är våra hyresgäster, så påverkar det våra hyresgästers trygghet och det är därför vi genomför detta, säger Sandvikenhus marknadsstrateg Cecilia Book-Partanen.
 
Sandvikenhus har sedan 2015 genomfört en nationell hyresgästundersökning. De områden där kunderna haft mest återkoppling är trygghet, framförallt i allmänna utrymmen, samt rent och snyggt. Trygghetsfrågan har följaktligen blivit central för Sandvikenhus och därför har bl.a. taggsystem på källardörrar installerats, låsta källare nattetid har införts och nu är fokus på de mänskliga relationerna. Vid årsskiftet utökades antal boendekonsulenter med 100%, från en tjänst till två och nu utökas antalet tjänster på Nya Bruket över sommaren. Sedan maj arbetar boendekonsulenterna även kvällstid för ökad trygghet och även trivselvärdarna arbetar kvällstid.
 
Fakta
Trivselvärdarna heter Micke, Yosef och Shirzad och de arbetar eftermiddagar och kvällar onsdags-söndag och utgår från IOGT-NTO-huset på Nya Bruket.